A következő lépés

(0 Értékelés)
Price:
200,00 Lei
Kosárba

Rövid leírás

„A következő lépés” modul a döntéshozatali folyamat jelenségeit, vonásait elemzi. Főként 17-27 éveseknek készítettük, akik iskola vagy egyetem befejezése után vannak, de nemcsak...

„A következő lépés” modul felépítésében olyan jelenségeket, vonásokat fogunk elemezni, amelyekről úgy gondoljuk, lényegesen hozzájárulnak egy döntéshozatali folyamatban, ahhoz, hogy helyzetedet, amiben vagy, tágabb szemszögből értelmezd és olyan kérdéseket, válaszokat tudj megfogalmazni magadnak, amelyek a döntéshozási drukkból kimozdíthatnak. A saját magad szemlélése, egy tágabb szemszögű értelmezése az állapotaidnak, irányt és megoldást adhat kérdéseidre. A modul személyes jellemvonásaidat, gondolataidat, érzéseidet hozza előtérbe, ezért kérünk Téged, hogy légy türelmes, őszinte és kíváncsi önmagadra. Sokan hangsúlyozzák és mi is támogatjuk, azt a fontos javaslatot, hogy az oktatási rendszerünknek tartalmaznia kellene, olyan leckéket, amelyek tanítanak önmagad működésének megértéséről - ezért is hoztuk létre jelen modult is.

A modult egyénileg vagy kiscsoportban is elvégezhetitek, de elsősorban ennek a modulnak egy önvizsgálati, egy önálló tanulási folyamata van, ezért is fogunk első szám második személyben beszélni hozzád. Amit még fontos kimondani- inkább elismételni, hogy ez a modul is azokat az alapértékeket követi, amelyeket a matterz követ, olvashatsz róluk a Rólunk szekcióban, a honlapunkon. A modult a matterz munkatársa Olah Kata állította össze. Külön köszönet Furus Leventének, Löchli Tünde Teréziának (www.progressart.ro) és Veres Nagy Tímeának (www.galsepsi.ro) a javaslatokért, hozzászólásokért.

Témák és folyamat:

A modul 6 egységből / leckéből áll, 5 témát jár körül az első 5 leckében, még pedig az:

 • ellenálló képesség/változás
 • komplexitás
 • figyelem
 • kreativitás
 • értékek

míg a 6. egység egy visszatekintő, kiértékelő.

Mindegyik egység tartalmaz egy egyénileg elvégzendő feladatot. Javasoljuk, hogy min. 1 napot várj az egységek teljesítése közt. A teljes modul elvégzésére a bejelentkezés után 12 nap áll rendelkezésedre. 1 egység elvégzése 15 perc-60 perc közt van.

Kérünk téged, hogy az adott egységek szövegét figyelemmel olvasd. Tudjuk, hogy a rövid, gyors és megragadó információközléshez vagytok szokva, viszont egy eredményes önvizsgálat, egy mélyreható megoldás egyik fontos eleme, úgy gondoljuk, ha ismereteinket kellő, tudományos alapú információval bővítjük és figyeljük, hogy az újdonsággal bíró adatokat, hogyan tudjuk elhelyezni meglévő tudástárunkba.

Egyes egységek/leckék végén felkérünk, hogy küldd be a gyakorlatod megoldását az egység végén levő üzenetdobozon keresztül. Persze, ez rád van bízva, hogy megteszed vagy nem. Viszont - ha megteszed - elengedhetetlenül fontos, hogy a gyakorlat elvégzése után küld be a valós válaszod és nem egy átdolgozott, javított vagy bővített verziót. Amennyiben úgy érzed újra elakarod végezni a gyakorlatod, javítani szeretnél rajta, akkor kérlek küld be mindegyiket, megszámozva, hogy melyik volt az első, II...stb válaszod.

Az utolsó egység az általad elvégzett gyakorlatok értékelését tartalmazza és egy kiértékelésre hív meg, amelyet közösen fogunk elvégezni a beküldött válaszaid és üzeneteid függvényében. A modul elvégezte után legkésőbb 10 napon belül egy személyedre szabott visszajelzést fogsz kapni tőlünk a teljes tanulási folyamatodról.

Leckék

 • 1 egység – Ellenálló képesség/változás Időtartam (perc): 40
 • 2 egység – Komplexitás Időtartam (perc): 45
 • 3 egység - Figyelem Időtartam (perc): 60
 • 4 egység – Kreativitás Időtartam (perc): 60
 • 5 egység – Értékeim Időtartam (perc): 45
 • 6 egység – Értékelő Időtartam (perc): 60
 • 7 egység – Visszajelzés Időtartam (perc): 5

Ismerd meg a tanárunkat

A matterz.ro és a matterz.tips weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.